lørdag 16. juni 2012

 Ein søt liten sak................ Her har han klatra ganske så langt over bakkenivå. Godt over meteren. Dette er ein av grunnene til at iberiasniglene er så spessielle. Dei et ikkje bare det som er på bakken. Dei kan faktisk ribbe ei lupin på ei natt. Både blomster og blader.
 No er det frodigt hos meg og noko er stort. Og det er slettes ikkje alt som står på menyen deire. Arisaemaene ser ut til å få stå i fred. Den over er gigantisk og har mange blomster under lauvverket. Klarde ikkje å få eit skikkeligt bilde av dei uten å ødelegge planta. 
Eg har vell navna på desse to ein plass men nett no er eg lat. Dei er begge Kinesere.
 No er det ikkje så mangen busker og trær i hagen min men nokon har eg. Når eg tenker meg om så er det nok fleire enn i dei fleste hager. Og eg har valgt spennandes ting. På bildet over ser du ein gammal kristorn som sto på tomta. Der fjerna vi 2/3 av busken. den hadde nemlig 3 stammer. Er difor gresen men kjem seg for kvart år som går. Framføre den står ein broketblada lønn, doggrosa og ein kornell kjøpt som ein sort Dogwood. Den blomstrar litt i år(Under) men den skal få skyer med kvite blomster når den virkeligt set till. Ellers så står det ein rosa Geranium sylvatikum og ein staudeklematis der. Pieris i front. Der er også nokre amerikanske blåbær og skogsskjegg der. Når dette virkelig gror til vill gule humle og Rosa  American Pilar og ein småblomstrande klematis kle kristornen. Dei har allerede tatt seg godt oppover. Får bruke dei klatrestativa ein har.;)
 Ein liten fylt Azalea. Ein skjeldenhet.
 Likeså dverghestakastanje.
Under ein busk eg ikkje huska navnet på i farten.
 I dag har eg problemer med å laste opp enkelte bilder så det får bli dei han vil ha.
Ein orkide. Cypripedium Ulla Silkens. Den veks sein men aukar litt for kvart år. 
Eg har nokre cyper. Under kristornen også men dei må eg nok flytte til våren for dei veks for tett inntil rosene der. Trur dei er over halvmeteren høg.
 Oversiktsbilder frå sandbedet i enden av hagen. Dette ligg slik til att det er til skue for alle som beveger seg så langt opp i åsen.I eit veikryss.
 Så eit par bilder frå husgjørnet. Her er det bratt, lunt og frodigt. Kanskje ikkje så farligt att det veks ein del ugras mellom desse plantene.
Keisertreet er med på bildet under. Og bladene på dette er framdeles ikkje sikkeligt utsprungne. Det har store blader.
 Egentlig skulle eg hatt ein hageblogg, ein håndarbeidsblogg og ein reiseblogg men så skjeldent som eg poster trur eg eg held meg til ein.
Under så har eg brukt opp litt restegarn. Ein liten ponsjo laga på 3 kvelder. Altid kjekt å hekle.
 Eg har strikka mykje heilt sida eg var lita jente men tøva har eg ikkje gjort før. Her eit lite forsøk. Også gjort på eit blunk. Liker igrunnen slike småprosjekt. Det gikk med meir garn enn eg trudde så eg må nok ut å kjøpe meir. Men først skal eg lage ei vinhøne.:)
Under leggvarmere til jenter. Dei er strikka av Shiny frå gjessdal og restegarn. Har hekla nokre blomster som eg har sydd perler på. Annes design.
Ha ei fin helg.

4 kommentarer:

Vivishagerom sa...

Du verden for en vakker hage du har! Her var det mye spennende!

Ranten sa...

Ja den brunsneglen kommer seg opp der den vil.. Her har vi tatt den på fersken oppe i et magnolatre. Jeg sier ikke mer.. Vakkert og frodig! den som kunne passere et slikt veikryss på vei til og fra.. hva det nå måtte være :)Jeg hadde vel ikke kommet meg videre, men blitt stående som den hagenerden jeg er :) God helg Anne!

hajal. sa...

Du verden for ei frodighet i hagen din og så mange vakre stauder, busker og tre. Det er nok ein hage ein kan gå på vandring i lange baner i og stadig oppdage noko nytt! :)

Northern Shade sa...

Your Arisaema is very attractive with the striped hood. Unfortunately mine died over the winter. I think that it is just too cold here for them.

The Cypripedium Ulla Silkens is very pretty with that pink and white colouring. I grow the little Cypripedium calceolus, but it hasn't flowered yet this year, and I;m not sure if it is going to produce blooms.

You have a very scenic view from the end of your garden.