fredag 26. september 2008

Høst

Høsten er komt til Omvikedalen. Ja Omvikedalen er det samme som Dimmelsvik. Også kalt møkadalen. Det er nok den beste landbruksbygda i Kvinnherad, og det luktar til tider 'friskt'. På grunn av at vi bur i ein litt framtrekt åsrygg midt i dalen er vi ganske skåna fror denne odøren, noko eg er svært fornøyd med for no driv dei og tømmer møkaskutene før vinteren.
Rådhusvillvinnen er i ferd med å anta haustfargen, men den blir til slutt illande raud.


Denne Cyclamen var merkt med 'coum', men den har blomstra i heile sommar og eg synest ikkje den lignar på den andre coumen eg har. Den blomstrar vinterstid og har mindre blomstrer. Denne er innkjøpt i år og det gjenstår og sjå om den klarer vinteren.
Høstasters er ein av mine nye favoritter og denne var kjøpt på importen frå Holland for nokre år sida. Den er veldig flott og har nøyaktig samme farge som rosa som står i bakgrunnen.. Aster n.b. RosenkwartzBlue Moon

Spansk Kjørvel synest eg faktisk er veldigt dekorativ heile sesongen. Her har denne tatt høst også.

Parykkbusken er rødere enn nokon sinne.


Hortensiaen har falma men er framleis dekorativ. Her med ei sibirlønn i bakgrunnen. Den har ein kort stasperiode no om hausten. Synd det varer så kort.Ellers så må eg berette at syklene er bestilt her http://www.finse1222.no/hotell_sykkel.htm

Og vi skal hente dei på Hardangervidda når vi får bilen. Eg ser også at vi må gå til innkjøp av diverse utstyr til kjøkken, seng og bad. Har fått eit råd om å satse på plast.Dagens blomst er Clematis bonstedtii Crepuscule. Den blomstrar noko aldeles enormt i år.


Ps. Eg vatna med calypso på planterommet på mandag. Der var det komt sjoldlus.

3 kommentarer:

Rita Hogefeld sa...

Så lekre planter du viser fram her, særlig Blue moon og den Clematisen *sikler så det renner* :D

Randines hageblogg sa...

Så mange flotte bilder av høstblomster!
Så fikk du minnet meg på at jeg skal så Spansk kjørvel, nå ligger 40 frø i vann.

God helg til deg!

me sa...

Herlige bilder!
Må finne ut mer om den parykkbusken!
Hvordan oppfører den seg ellers i året?
Fasinerende den Blue moon - vannvittig farge!