mandag 25. juli 2011

Ferien - 8


Tirsdag 19.07 reiste vi videre frå Røros til Alvdal for å besøke Ludvik og Solan på Aukrustsenteret. Og dei poserte villigt for fotografen.


Her var det mykje kjent å sjå på.
Derfrå drog vi over Rondane. Det var kaldt og grått men alikevell ein flott opplevelse..... Som gikk rimeligt fort. Det var ein lang kjøredag.Og vi landa til slutt i Ringebu i 21 tida den kvelden.
Elstad Camping var ein fin Camping men vi valgte å reise videre mot Lillehammer neste dag. 20.07

Der stoppa vi på Hunderfossen Camping. Har vist ikkje nokon bilder derfrå. Eivind brukte tid på Hunderfossen medan eg solte meg. Det var deiligt å kunne bare nyte sola. Hadde ikkje vore for mykje av dette på denne turen. No var vi leie og vi sette nasa heimover, via Valdres, Golsfjellet og Hardangervidda. Golsfjellet var ein grusom opplevelse. Burde helste ha sjekka bilen om vi hadde alle delene med oss. Det rista og rakla noko forferdeligt.
Veien blei bedre då vi kom til Gol.

Nokre bilder frå Hardengervidda.

Dei inkluderer ein god del kvesta insekter på frontruta. For no blei det ikkje mykje stopp.

Sysendammen med fonna i bakgrunnen.

I Eidfjord Har dei kledd trestammene med strikkastrømper. Fikk beklageligvis ikkje med meg meir enn dei siste. Riktigt spessielt. :)

Hjem kjære hjem.
Ikkje heilt. Bare på rette sida av Folgefonntunellen.
Ein strålande dag.


Og ein flott kveld heime. 21.07
Turen var flott men noko meir stressende enn vi hadde tenkt. Det var stadigt jakting på nokonlunde fint vær, og vi har beslutta at neste tur går i ein annen retning med tryggere værforhold.
Og til slutt så vil eg helse til alle vi har truffet på vår rundreise. Vi har hatt mangen koselige stunder med folk vi slettes ikkje kjenner.

2 kommentarer:

Elsa sa...

Og ein fin tur har de hatt. Det har vore så kjekt å lese og sjå bileta frå turen. Har vore på dei fleste plassane de besøkte for mange år sidan. Difor var det kjekt å sjå dei att på bileta dine:)
Sjøl skal eg snart pakke kufferten for å dra til sørlegare strøk for å få to veker med garantert sommar og varme:)

Britt Åse sa...

Det var en mangfoldig tur! Det er fint å se sitt eget land :-)