torsdag 6. november 2008

Syk hund.


Når eg endelig fikk tak i dyrlege så blei det dyrlege-akuttvakta. Det var ingen vits i å vente til neste dag med å ringe dyreklinikken i Kvinnherad for der var det stengt. Eg prøvde nemlig der på tirsdag også.

Det var ikkje særligt oppløftende det eg fikk vite. Hunden hadde nok ein ikkje uvanlig livmorbetendelse som kunne komme ei stund etter løpetid. Denne kan være dødelig. Og eg fikk beskjed om at ho må opperes raskt, Og at ho/dyrlegen ikkje hadde anledning til å ta opperasjonen. Så ho henviste meg til Odda eller Stord. Odda svarte ikkje, men på Stord fikk eg kontakt med. Minimum 6500 var prisen. Så eg drøfta litt med min mann og vi blei enige om at det ikkje var aktuelt på ein 13,5 år gammel hund med dårlig helse.

Så eg kontakta legevakta igjen og fikk ein time. Hunden er i forholdsvis god form og Penselin er nødløysinga. Det kan hjelpe. Og vi fikk igrunne støtte i at det ikkje var ein ide å kjøre hunden gjennom den påkjenningen det er med ein opperasjon. Det var ikkje sikkert at ho ville overleve. Ho har hjerteproblemer. Ho fikk kontakt med dyreklinikkeigar i Kvi. Og han skulle bare ha 4000 så det kan være lurt å sjekke litt opp i prisene rundtomkring. Men vi blei altså enige om å prøve antibiotika.

Om ho står dette over denne gangen har vi kjøpt henne litt tid. Ho vil nok bli sjuk igjen etter neste løpetid også. Så vi er og har vore forbert på at vi kan miste henne snart. Det er jo bare naturligt ho er ei gammel dame. Men det er frykteligt leit synest eg . Ho har vore ein del av familien våras i over 13 år. Sitt barna vår ut av heimen og opplevd skrikende barnebarn. Noko ho nok har hatt splitta opplevingar av. Trur gjene ho hadde trekt ei dyne over hovudet nokre ganger. Men ho er veldig glad når dei kjem.

Det gjenstår altså å sjå korleis det går.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Finnes det ikke p-piller for hunder? Slik at dere kunne unngå løpetiden? *klem*

IngunnBW sa...

Snufs...så trist. Føler virkelig med deg. Håper hun ikke vil få det vondt i tiden hun har igjen, og at den tiden blir lang.

Vi blir jo så glad i hundene og kattene vår. Tanken på at de en gang skal forlate oss er nesten ikke til å holde ut. Men hunden din har i det minste fått et langt og helt sikkert godt liv hos dere. En gang må det ta slutt, alderen er ikke til å komme bort fra. Ønsker dere alt godt

Linnemi sa...

Dere har et fornuftig forhold til damens status, selv om det kan være vanskelige valg å ta. *klem*

Unknown sa...

Næmmen stakkars. Håper det går bra.

Anne-Marie sa...

Håper penicillinen gir dere litt mer tid sammen med henne. Føler med dere, det er utrolig trist når familiedyra er syke.

Ingrid E 's hage 630 moh sa...

Føler veldig med dere. Jeg vet at dette er vanskelige valg å ta.
Da fars hund fikk kreft, hadde de den til de merket at hun begynte å få vondt. Den dagen dyrlegen skulle komme, var vi der og tok avskjed med den. Det var helt merkelig. Det var liksom at den skjønte at det var noe spesielt den dagen. Den oppførte seg helt anderledes enn den pleide, og vi satt lenge og koste med den.
Håper at antibiotikaen hjelper, og at dere får ha den lenge enda. Klem

hildeG sa...

Uff, ja - vi måtte avlive vår kjære Bertil sist vinter. Nå hviler han under eika i hagen. Vi savner ham.

Rita Hogefeld sa...

Huffda. Det hjelper ikke om de er gamle og man kan forvente forskjellig. Det er like tungt uansett, når de begynner å skrante og man må forberede seg på å miste dem :(

Lykke til med penicillinkuren.

Marit sa...

Lykke til med kuren. Det er fryktelig vondt når dyra blir syke, for en blir så glad i dem.

Torill sa...

Det er trist når dyra våre blir syke...de er jo som du sier en del av familien.Håper det går bra,så hun får være hos dere en stund til.

akoen sa...

Takker så mykje for all sympati.
Hunden virker mykje meir opplagd så eg tru ho står det over denne gangen.
Skal sjekke ut om det går ann å gi henne ei sprøyte eller noko mot neste løpetid.

IngunnBW sa...

Hvordan går det med hunden deres nå Anne? Håper hun fortsatt er frisk og rask :)

akoen sa...

Ja det går faktisk bra med henne. Ho måtte få ein ekstra dose med penselin, i alt 30 dager. Men no er ho frisk og rask att. Vi er usikre på korleis det går når neste løpetid kjem. Men no kjenner vi symtomene så vi kan kanskje være enda tidligere ute. Dama er gammel og vi veit at det strander mot høst. Det er ikkje heilt uten vemod eg gjer ting sammen med henne for tida. Og ho får boksemat, som ho liker så godt, på trass av at ho gassar noko ekstremt.
Ei tilårskommen dames privilegier.:)