lørdag 28. februar 2009

Har levd i spenning ei tid.
Ein nyinnkjøpt Clivia. Eg var ein smule missfornøyd då den sprang ut men den er no flott då.
Dei som hadde sprunget ut hadde ei kvit rand rundt det røde og eg blei fortalt att alle var like. Difor tok eg ein som hadde fleire knupper og såg kraftigere ut. Det var eit så stort miss at eg vurderer å reise 6 mil for å kjøpe fleire. Eg trur dette er ein såkalla Hollansk sort. Den har breie blader og altså store blomster.

Så til det som har opptatt meg i det siste. Eg var på Haukeland sjukehus i går og skulle oppereres då eg har ein altfor stor syste. Har hadt den lenge. Så eg låg der i senga mi og venta på tur og det varte og rakk. Nervene mine har vore i spenn ei god stund no og dette gjorde det ikkje bedre. Mine bekymringer har vore at eg har tatt 3 keisersnitt og det første gikk det betendelse i. Eg er full av sammenvoksninger. Legen som oppererte meg siste gangen nekta å åpne fleire ganger. Og han var kjent for å være den beste.
Dette var mangen år sida og slikt ser ut til å få liten betydning når nye krefter kjem til. Så eg var mildt sagt redd. Legen som skulle opperere meg tok heldigvis ikkje så lett på det og ho fikk tak i dei gamle papira. Og der fikk eg vite kvifor legen tidligere ikkje ville åpne fleire ganger. Også kvifor eg har hadt fryktelig mykje smerter oppetter tidene. Konklusjonen blei at om eg kunne tåle smertene med å gå med systen så var det det beste. Det måtte eit stort inngrep til om eg skulle oppereres og det var slett ikkje rissikofritt. Om eg ein gang må ta denne systen må eg ta alt inklusivt blintarm, slik at det aldri blir åpna att. Her er ingen løysninger gode men det er liten sansynlighet for at det er noko vondt i den. Og eg skal utredes for ein eventuell tapping.
Så slik gjekk det. Eg kjenner at eg har hadt ein spenningsutløysing og eg er litt tappa i dag, men eg er alikevell litt letta for at eg slapp denne gangen. Eg ber ei stille bønn om att eg aldri får blintarmbetennelse og blir heven inn til ein hasteopperasjon på lokalsykehuset. Her trengs det ein dyktig kirug.


Vell livet er ikkje rissikofritt ein veit ikkje kva som venter rundt neste sving. Det er difor det er viktigt å leve i dag.


Det var dagens bekjennelse.

Her kjem nokre bilder som blei tadt på tirsdag.


Eranthis - Vinterblom


Cyklamen coum


Helleborus sp. Husker ikkje ein gang kor eg har denne ifrå.


Helleborus niger.
Denne bruker altid å få svartflekk. I år er den litt bedre enn tidligere år men så har vi jo hadt sikkelig vinter i år. Ikkje så mykje regn. Julerosene er mykje seinere i år en dei bruker å være.

Til dei som lurer på kor det blei av alle desse utmerkelsane som datt inn så er svaret att eg blei litt overmanna. Valgte difor å ikkje legge dei inn. Trur ikkje eg veit kor eg skulle sende alt det der videre. Og eg skjønte heller ikkje korleis eg skulle hente dei hit. Ja eg er ikkje ein reser på data.

8 kommentarer:

Rita Hogefeld sa...

Da håper jeg at cysten lar seg tappe relativt enkelt, og at du aldri får problemer med den siden. Godt du slapp operasjon denne gangen da.

Deilige bilder, forresten. Sånne kan jeg også ta om en par-tre måneder......misunnelig? neeeeeidah!

Sigrid sa...

Skjønner at du har hatt litt av hvert å tenke på den siste tida. Det var da enda godt at du traff på en lege som tok seg tid til å tenke igjennom saken. Så får vi håpe at det ordner seg til det beste. Det ser i hvertfall ut til at våren er på full fart hos deg. Om ikke annet, så hjelper det ltt på humøret :-)

Marit sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Marit sa...

Skjønner godt at du er letta over å slippe operasjon. Håper det går greit med deg fremover. Sender en stor klem.

Nydelig clivia du har der!

Jeg kan ta sånne helleborusbilder jeg også, må bare vente til mai måned...;-)

Anne på Moseplassen sa...

så leit å høre om cycten, ønsker deg god bedring!

Og for noen skjønne hagevidundere du viser frem, her er det knehøyt med snø fremdeles...

Seascape sa...

Godt å høre Anne at alt er bra med deg nå. Jeg håper og krysser fingrene for at du ikke får problemer med blindtarmen eller noe annet.

Nydelige vår bilder i fra hagen din.
Cyklamen coum var da riktig søt.
Når jeg ser på bilde får jeg inntrykk av at planten er bitte liten.
Er den liten?

I dag er det vind i fra sør så jeg sender en stor klem over fjorden med vinden til deg.

akoen sa...

Takker for klem og medynk. Det gjer godt innimellom.
Cyclamen coum er bitte liten ja. Og den er eit herk å fotografere. Burde lege på magen men det er ikkje fristende på denne tida.

Elisa sa...

Kjære vene, stakkars deg. Eg hadde også betennelse i keisersnittet her for snart to år sidan, ingen god opplevelse. Håpar alt ordnar seg for deg!