onsdag 7. januar 2009

Eit lite livstegn.


Carisma trur eg må være min flotteste Hippeastrum til denne tid. Den har formeligt gløda i jula. Den er no på hell men eg ser den kjem med ein blomsterstilk til. Det blir den tredje.

Ja no er jula vel overstått og vi kan begynne å sjå mot lysere tider. Tida før jul og i nyttårshelga har vore den flotteste og kaldeste på mange år. Eg har ikkje målt over -6 men det er kaldt her. Ikkje noko snø men flotte dager. I dag har det regna og sida det låg ei ishinne på fortauga har dei vore uframkommelige. Som min man sa "Her er det bare å holde godt på lårhalsen" He- He. Har ikkje sitt nokre ulebiler.

Jula har vi brukt til å slappe av, her stresser vi ikkje. Det har nesten grodd fram ein protest hos meg når det gjeld all stressinga før jul. Og eg ønsker over hode ikkje å bli dradd med i det dragsuget med alle dei oppgavene som tydeligvis er nødvendigt til jul.
Ja, må vi virkelig det? Er blitt mitt mest brukte spørsmål. Og det er synd å sei det men det er ikkje ofte svaret blir ja.

Eg har ellers lest, rettere sagt høyrt ein del lydbøker. Gunnar Staalesen og Varg Veum har vore riktig underholdende. Han er jo praktisk talt på heimebane.

Ellers så har eg kladda ei bestilling til Janis Ruskan og kjem nok til å sende den ein av dei første dagene. Det er litt rart å bestille høstens løk på denne tida, men ein må vist være tidlig ute der.
Eg har ikkje bestilt hos han før.


Ein liten kar i farta. Ha ein fin dag.

13 kommentarer:

Berit sa...

Så¨åå nydelig!
Som jeg skrev i hippeblomstringstråden på Hagegal, min Charisma ble noe Sydney-lignende. Fin den og, men jeg er skuffa lell, hadde sett fram til Charisma!

akoen sa...

Ja eg fatter ikkje at denne ikkje blir solgt som 'Juleamaryllis'. Det var meir jul over denne enn dei røde og kvite eg har synest eg.

Villrose sa...

Her har Charisma'en min nettopp slått ut, og den er virkelig imponerende! Faktisk flottere enn forventet (bare sett bilde før).

Sigrid sa...

Den katalogen til Janis Ruksans var overveldende. Han hadde jo en hel del knollstorkenebb også, så det spørs om jeg ikke må sende en bestilling jeg også. Jeg merket meg forøvrig at det ikke var mulig å tegne forsikring for forsendelser til Norge......

akoen sa...

Du såg den om forsikringa du også Sigrid. Det har kanskje sine grunn.....
Grunnen kan være ein annen enn den ein først tenker på.:)
Ellers så er det nok langt bedre kvalitet på løkene hans enn dei som kjem frå Holland.

akoen sa...

Villrose eg er enig med deg. Det er ikkje muligt å fange Carismaen dens heilt på bilde.

Seascape sa...

En utmerkelse til deg på bloggen min.

Frøya-Heidi sa...

Det ligg ein utmerkelse til deg i bloggen min :-)

ToneM sa...

Hei Anne.
Jeg er innom bloggen din med ujevne mellomrom og liker den veldig godt.
I kveld vil jeg dele ut en pris til deg.

Mvh. ToneM.

Her: http://mittlillerom.blogspot.com/

Anonym sa...

Hei Anne. En award ligger til deg i bloggen min. Du har fått flere ser jeg, men fortjener en til.
Hilsen orchis

akoen sa...

Eg takker så mykje men eg føler meg som eit fehode her.
Skjønner ikkje korleis dette fungerer.

Aud sa...

Det ligger en utfordring til deg i bloggen min. Tar du den?

Berit sa...

Det ligger ei utfrodring til deg i bloggen min!