torsdag 29. juli 2010

På ferie

Vi har vore på veien sida torsdag i forrige veke. Måtte besøke mor og barn før vi drog. Sida vi kom seinere igang enn vi hadde tenkt brukte vi litt tid på å bestemme oss for kor turen skulle gå.
Vi hadde tenkt oss til Kroatia i år også men vi er bare komt til Danmark enda. Trur ikkje vi bryr oss med å reise serligt lenger. Det kjem jo litt ann på været då. Men Danmark har vore flott til denne tid. I ettermiddag regner det, men det var meldt.
Vi har hadt nokre dager på ein campingplass som heiter Maribo Sø Camping ikkje langt frå Rødby. Vi var nemligt på vei til Tyskland.
Der var det fredeligt og flott. Har vist ikkje tadt så mangen bilder der og dei ligg på eit anna aparat. Så der blir det ingen bilder frå for øyeblikket.
Eg vil derimot vise nokre bilder frå gårsdagen på Møns Klint. Det var ein særdeles spennandes plass.

Vi snudde altså om og reiste litt tilbake i Danmark.

Møns Klint er ein enorm kalksteinsklippe som reiser seg høgt opp frå havet.

Vi sykla frå campingplassen og ned til geosenteret. Det var ein flott tur gjennom bøkeskogen. Der skal det foresten vokse så mykje som 24 orkidesorter. Eg såg kun diverse sorter convall.

Her er Eivind på vei ned trappene. Det var særdeles mange trinn ned. Og ikkje minst oppatt. Ein plass midt nedi der sto det 3o0 og nokon og 70 trinn. Det var sån ca halveis.

Her eit bilde frå stranda.

Ei seglskute som låg like utafor klinten.

Mykje kvitt fjell her.

Vi fikk trimma oss bra her. He. He. Synest imidlertid at Campingen var noko støyende og vi lenkta til dei Danske strender. Så i dag er vi på Vemmertofte Strand Camping på Sydskjelland. Har vore på sykkeltur i dag også. Der er eit kloster her med ein større lanskapspark rundt.
Vi kjem nok til å utforske området litt meir. I morgon er det meldt fint vær igjen og då skal eg bade på den flotte stranda her. I dag tek vi det med ro. Ikkje så mykje å gjere på når det regner. Men vi skal nok klare å komme oss ned på den der restaurangen nede i høgget her.

3 kommentarer:

smgj.wordpress.com sa...

Nydelige bilder og noe vi ikke har her - godt vær. Fortsatt god ferie.

Og blogger er riktig så avvisende på kommentarene mine i dag.

Linnemi sa...

Campingbil m/medbrakt sykkel høres ut som en flott ferieform. Kos dere videre! :)

heidi sa...

Hei.

Var inne på hjemmesida di og leste om plassen du bor... syntes det var noe kjent med navnet Dimmelsvik. Så slo det meg at vi var der i juni i år! Vi hadde en rundtur på vestlandet, og måtte så klart innom Rosendal.. (nydelig sted forresten) Overnattet der, og tok en biltur på ettermiddagen sørover til nettopp Dimmelsvik! Vakkert er det jammen i Dimmelsvik også! Tror vi tok mer enn 1000 bilder på rundturen vår. Var bare så merkelig å komme over det her. ;o)

Danmark er et kjempefint ferieland, skjønner godt at dere blir der. Ferierte mange år på Jylland, da barna var små. ;o))