tirsdag 26. mai 2009

Refferat frå Nautesundturen.


Her har vi rigga oss til på Nautesund camping som ligg tvers over veien for Nautesund Plantesalg.
Det var ein flott campingplass med mange 'fastbuende' campingvogner. Ikkje mykje som minner om ei campingvogn når alle tilbygg er komt til. Det var mange folk der i helga men kun 2 Bobiler inklusiv oss.


Formålet med turen var då å få oss ein tur og så hadde eg lyst til å besøke planteutsalget.


Eg rusla opp der midt på dagen og saumfor utsalget. Fikk litt hjelp innimellom men det var mange folk der. Og når han Håkon (alle var på fornavn med han) høyrde kor eg kom frå for å besøke han følte han nok at han måtte gi meg litt ekstra forpleining. Då eg fann ei anemone i ein stamp som sikkert var boss og ba om å få kjøpe den, ba han meg om å komme tilbake etter stengetid. Så kunne vi ta ein tur i Rhododendronskogen også.


Det var planta ganske mykje Rhod. Og andre spennande vekster oppetter ei bratt li.
Og slik gikk det til att eg nok kom heim med dobbelt så mange planter som eg først hadde tadt meg ut. Han grov opp vanlilje og Rhododenreoner til meg. Og trylla fram planter som hadde gått forbi mitt haukeblikk. Han skjønte jo fort kva eg synest var interesangt. Og han sa det var hyggeligt å få besøk av folk som hadde litt utvida hageinteresse. Den handleturen tok tid. Og han måtte hjelpe meg å bære ned til veien.
Gubben hadde forkynt at om eg ikkje klarde å bære sjølv har eg handla for mykje. Så eg bar det videre i etapper. Litt må ein vell kanskje slite når ein har ei slik last.:)

4 kommentarer:

RandiF sa...

Å, har også lyst å besøke Nautesund! Har prøvd å hinte om at det går an å svippe inn fjorden når vi er på veg mellom Bergen og heim med båt....men har ikkje fått gehør så langt.Får prøve igjen i år... ;-)

Unknown sa...

Jeg vil også diiiiit!! Hørtes så gøy ut å få en ekstra tour da.

Nina i Paradiset sa...

Å, heldiggrisen!
Jeg fikk pakker fra Håkon i går jeg da. Skal ut å leke muldvarp snart....
:)

potentilla sa...

O heldige du....
Fikk pakke derfra idag :)