tirsdag 9. juni 2009

Stille og smågrått


No har eg posta bilder i hytt og og dynevær. Nokre av dei finn du her
Ingen grunn å gjenta seg sjølv.
Annledningen var hagevandringa på Søndag. Været viste seg frå si beste side og det kom meir folk enn forventa. Eg oppdaga faktisk at det er ei grense for kor mangen personer denne hagen kan ta. Problemet er bare at eg ikkje veit kor mangen som var her. Det var kun 2 andre frå styret og eg sprang å kokte kaffi innimellom alle spørsmåla og betaling av planter. Det hjelpte ikkje heilt at eg forkynte att det var sjølvbetjening.
Det er uansett veldigthyggeligt med slik vandring. Då treff ein som regel dei som er skikkeligt interiserte.
Det var uansett ein del arbeide å få hagen i stand denne gangen. Eg var på etterskudd men fikk skåre kantene på beda irundt plenen og det såg tåligt bra ut. Mine bed vil aldri være ugrasfrie. Det gror himla godt her. Og eg nipper litt her og litt der.


I eine øyeblikket er det sol og i neste er det regn. Ja desse to siste dagene altså. Så eg har slappa litt av. Beda treng virkeligt regn og det er enda tørt like under topplaget. Så det gjer ikkje noko om det regner i nokre dager til. Det kunne bare komt litt meir på kortere tid.
I dag har eg planta ut ein kasse med småplanter. Dette er jo ypperligt vær for den aktiviteten. Slepp å vanne. Og det er like godt å få det ut. Dei veks bedre i bakken enn i trengsel i småpotter. Problemet er bare at noko av det kan være sniglemat.
Og det minner meg om at eg må få ut litt sniglegift.
Men eg har planta det meste i sandbedet og der er det ikkje mangen snigler heldigvis. Skulle det vise seg å bli for stort kan eg jo bare flytte det.

Må ellers nevne at eg fikk 10 pk med Japanske Hepaticafrø i forrige veke. Dei er sjølvsagt sådde.
Og eg er ganske spent på kva det blir utav det. Desse er kanskje meir egna her då dei ikkje skal ha kalk.

3 kommentarer:

Linnemi sa...

Jeg bøyer meg i støvet for den hagen din. Den ser helt fantastisk ut! :-)

potentilla sa...

Enig med forrige taler..
Litt gror da her også, nå har jeg delt opp Geranium macrorrhizumen du sendte meg for noen år siden. Den er blitt enorm og får nå prøve seg helt nede i sjøkanten :)

akoen sa...

Takker så mykje.

Og det er kjekt det gror hos deg Potentilla. Geraniumer er igrunnen ganske greie å ha med å gjere.