onsdag 2. mai 2012

Sommar eller...

Nokre heilt fantastisk flotte dager.
Sola skin og det er ganske varmt.
1 Mai blei tilbrakt ved husveggen. Og det burde eg ha gjort i dag også. Men i dag har eg luka. Røska bort mange store og ufyselige løvetanner. Kjenner det verker inntenst i ryggen men det får være. Det er mykje arbeide som venter der ute i hagen og det meste må vente.
Burde skjølvagt ha tålt dette, men eg har sette på rumpa det meste av tida sida i slutten av november. Venta på ein opperasjon. Og no skal det snart skje. Eg grugler meg.
 Eg har også leika meg litt med fotoapparatet og Picasa. Over bilde av vanlige kvitveiser som veks som 'ugras' i hagen. Eg har sjølvsagt forskjellige foredla sorter men dei er ikkje så fotogene endå. :)
 Her til ein gledelig overaskelse. Trudde nemligt at min fylte blodrot var gått ut, men det var den ikkje. Riktignok så var der bare ein der men då er det håp om spredning.
 Hundetann er ein av mine favoritter. Dei er ikkje gode å finne i salg. Men eg har klart å finne 4 sorter. 2 av dei i Skottland. Over Kondo og under White Beauty. 
Desse har eg spredd utover i hagen. Så nokre av tuvene er ikkje så store endå. 
Pagoda som er ikkje så ulik på Kondo har eg hatt o mangen år og eg har ganske så mange røsselige tuver av desse. Dei er absolutt flottest i store tuver.
 Stor var min forundring då denne dukka opp. Den har mindre blomster enn dei andre. Er rosa med gul midte. Bladverket kan ligne på kondo sitt. Og ja eg burde kanskje ikkje bli så forundra for eg har sådd mange sorter oppetter åra. Trudde bare dei var oppspiste av snigler. Så no har eg 5 sorter.
Om det er nokon som kan hjelpe meg med navn tar eg gjerne i mot det.
Kubjeller i diverse farger og former.
Trillium er ei planteslekt eg har stidd ein del med. Dei er ofte altfor små når du kjøper dei. Sniglene tar dei i få jafs.

BØUPP..
Difor er desse kjærkomne i hagen.
Ha ein fortsatt fin dag.

5 kommentarer:

Ranten sa...

Takk for rundturen :) Ja nå er det gode dager i hagen. Og det er bare å nyte mens det er her :)Morsomt bilde av frosken! Ha en fortsatt fin uke!

Bille sa...

Hei, og takk for fine bilder! Du har så mye spennende i hagen din. Har faktisk noen planter i feriehagen min som er fra frø fra deg for noen år siden, men de jeg fikk til er nok ikke så avansert.
Lykke til med grueglede-greia! Løvetanna kan nok vente! :D

Turid sa...

Mye fint i hagen din nå, artig å se. Masse lykke til med, antar det er operasjon. Jeg ble ryggoperert i fjorvår, 5 mnd etter var jeg i full jobb og strålene hageform igjen :) Nå er det helt ellevilt etter å hatt begrensninger over år. Bare vent, så er du i full hagevigør igjen, da er alt det som er litt vond så utrolig verdt det.
Varme klem fra Tua.

Vivishagerom sa...

Jeg blir så fasinert av kubjeller. I vår har det vært vist så mange flotte rundt omkring på bloggene. Og dine var også veldig flotte.

Takk for titten av flotte blomsterbilder. Nå er det virkelig vår i hagen.

krepsemor sa...

Så flott den fyllte blodroten er! Og kubjeller er bare superlekre. Jeg har gitt opp å så dem, så nå har jeg skaffet meg et par stykke fra Svein på Raufoss! Hundetann er også en måha plante!
Artig bilde av frosken =)
Lykke til med den kommende operasjonen forresten!